ELSYNGE ROAD

WANDSWORTH

Our Clients had recently returned to London after living in the country and were looking for a new London home which could also accommodate their sizeable art collection. They purchased this 4 storey Victorian terraced house with existing basement and loft accommodation. The property had been left unmodernised for over 40 years and was generally in a poor condition. The house lies within a conservation area and as it had been largely untouched, the front of the property was refurbished with minimal intervention as per the wishes of the local authority.

Snell David’s brief was to transform the internal spaces to provide new bathrooms and improved bedrooms, which had previously been dark and pokey. In addition a large kitchen / breakfast room was to be created within the lower basement.

A series of options were developed, working closely with the Client to create the spaces they wanted for a London family home. The internal layouts were completely re-planned and large openings were introduced into the rear of the house to take full advantage of the Southern aspect. A double height box frame was inserted to allow the rear of the house to be fully opened up to take full advantage of the southern aspect of the garden. A dramatic 4 meter square vertical sliding sash window was installed and this was set against a double height space connecting the living spaces on ground and lower ground floors.

The compact garden was landscaped to provide a sunny paved seating area with climbers planted against the feature window to develop a natural sun shade.

Snell David's positive design led approach received an Award in the Wandsworth Design Awards 2013.

Show More

VIEW SIMILAR PROJECTS

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

© Snell David Architects