ROEHAMPTON GATE

WIMBLEDON

Show More

VIEW SIMILAR PROJECTS

Having undertaken a major programme of extension and re-modelling works for the same client 8 years ago we were asked to consider ways to provide additional accommodation for their growing family.

 

An obvious choice was to form a further level of family space below the garden as the new rooms (totalling 135 sq m.) could be cut into the natural fall of the land and benefit from natural light and to spill onto landscaped split level gardens.

 

This approach has retained the same amount of garden space by creating a lower and upper terrace.  The upper terrace provides both a lawn and a decked area. The basement has been constructed using a waterproof concrete system and has flush glazed roof lights to allow natural light into the rooms below.  The wall of sliding glass doors across the basement rooms allows access onto a new lower terrace with stairs up to the upper lawn.

 

The existing ground floor kitchen extension was demolished and rebuilt on an extended footprint.  The enlarged kitchen / family room is of traditional construction with an overhanging flat roof clad in light grey single ply membrane.  The rooms are glazed on two sides allowing extensive views across the garden.

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Houzz - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle

© Snell David Architects